“Fillimisht mjekët nuk dhanë diagnozë të saktë”, Arta Bajrami flet për dy fëmijët me spektrin e autizmit

“Fillimisht mjekët nuk dhanë diagnozë të saktë”, Arta Bajrami flet për dy fëmijët me spektrin e autizmit

Pak ditë më parë, këngëtarja Arta Bajrami, ndau me publikun një rrëfim shumë personal për familjen, pasi dy fëmijët e vegjël i përkasin spektrit të autizmit.

“Ideali dhe Elektra janë diagnostikuar me spektrin e autizmit. Janë diagnostikuar pak më vonë, pasi fillimisht doktorët nuk kanë dhënë diagnozë të saktë”, kishte thënë artistja.

Në një intervistë tjetër në “Rudina”, artistja shpjegoi më hollësisht se përse ka ndodhur më vonë diagnostikimi i të vegjëlve.

“Unë i kam trajtuar te një psikolog shumë i njohur në Prishtinë, ai ka klinikë private, por është shumë i zoti dhe ai nuk donte të nxitohej për të dhënë diagnozë sepse tha disa simptoma i kanë, por disa jo kështu që ne duhet të punojmë”, u shpreh ajo.

Bajrami tutje tha: “Kanë 16 muaj, as një vit e gjysmë nuk janë ndërmjet. Mjeku më ka thënë unë mund të jap një diagnozë, por mund të jetë e nxituar sepse mund të zhvillohet shumë shpejt fëmija dhe të ma rrëzojë atë diagnozë kështu që diagnoza është e fundit, të shohim zhvillimin si po shkojnë fëmijët dhe prandaj i kemi parë, i kemi ndjekur dhe tani vonë, te një doktoreshë tjetër, ajo më ka dhënë një diagnozë, më ka thënë janë, por janë me një shkallë më të lehtë, me punë, me vite, kanë për të pasur sukses, duhet punuar”.

“Janë shumë të dashur, unë kënaqem me ta dhe besoj që edhe në shkollë kam për t’u ndenjur prapa, me asistente, besoj që të gjithë prindërit me mundësitë që kanë por shteti duhet t’i ndihmojë sepse me të vërtetë më dhimbsen shumë”.

Përveç tyre, Arta ka dhe një vajzë më të madhe. /Telegrafi/

Related Posts

Tifozja kroate Ivana Knoll arrin në Gjermani për kampionatin, ankohet për kushtet e akomodimit: s’jam e kënaqur natën e paguajta….1

Tifozja e famshme kroate, Ivana Knoll ka arritur në Gjermani ku është duke u përgatitur për Euro 2024, dhe në një story në Instagram ka shprehur zhgënjimin…

“Ku gjen më mirë” – Bebe Rexha befason në fotografitë e reja ndërsa shkruan në shqip

“Ku gjen më mirë” – Bebe Rexha befason në fotografitë e reja ndërsa shkruan në shqip Para 17 ore Këngëtarja shqiptare me famë ndërkombëtare, Bebe Rexha, ka…

Sëmundje të rënda të diagnostikuara nëpërmjet sinjaleve të lëkurës

Zbuloni se si sinjalet e lëkurës mund të ndihmojnë në diagnostikimin e saktë të sëmundjeve serioze, duke çuar në trajtim në kohë dhe rezultate të përmirësuara. Sëmundjet…

SHENJA TË RËNDËSISHME TË SËMUNDJEVE TË RËDA

Sinjalet e lëkurës ofrojnë të dhëna jetike për sëmundje të rënda, duke përshpejtuar trajtimin. “Skuqjet e vazhdueshme dhe të rënda kërkojnë kujdes mjekësor,” paralajmërojnë ekspertët. Kushtet si…

SHTATË (7) GJËRA QË MBLLOJNË PORET TUAJ DHE SHKAKTOJNË AKNE

7 gjërat që bllokojnë poret tuaja dhe shkaktojnë puçrra Poret: Ne të gjithë kemi këto hapje të vogla në lëkurën tonë për çlirimin e djersës dhe vajit,…

15 shenja psikologjike që dikush ju pëlqen

Doni të hidhni një hap të rëndësishëm në jetë, por po hezitoni? Lexoni 30 thënie motivuese nga personalitete botërore që do ju ndihnojnë të tejkaloni “ngërçin” e…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *